ای بی ام دست به پردازش هوش مصنوعی زد
آیبیام (IBM) بهتازگی از جدیدترین نسخه مینفریم (Mainframe) یا کامپیوتر بزرگ خود، آیبیام z17، رونمایی کرده است. براساس گزارشهای اخیر، این سیستم قدرتمند که کامل از رمزگذاری بهره میبرد، با پردازنده جدید آیبیام Telum II کار میکند و برای پردازش بیش از 250 کاربرد هوش مصنوعی، ازجمله سیستمهای هوش مصنوعی مولد و عاملهای هوش مصنوعی، طراحی شده است.
بااینکه به نظر میرسد مینفریمها به فناوریهای قدیمی تعلق دارند، هنوز 71 درصد شرکتهای فورچون 500 از این سیستمها استفاده میکنند. بازار کامپیوترهای بزرگ سال 2024 به ارزش ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید که نشاندهنده کاربرد گسترده و اهمیت این فناوری در صنایع مختلف است.
سیستم z17 بهطور قابلتوجهی بهبود یافته و میتواند 450 میلیارد عملیات استنباطی را در یک روز پردازش کند که این میزان 50 درصد بیشتر از نسخه قبلی، z16، است. این سیستم بهگونهای طراحی شده که بهراحتی با دیگر سختافزارها، نرمافزارها و ابزارهای متنباز یکپارچه شود و امکان بهرهبرداری بهینه از منابع مختلف را فراهم کند.
«تینا تارکوینیو»، معاون مدیریت محصول و طراحی آیبیام Z، دراینباره گفت این ارتقا از 5 سال پیش درحال توسعه بوده و مخصوص پاسخ به نیازهای آینده هوش مصنوعی طراحی شده است. او باور دارد بازخوردهای مشتریان در این ۵ سال، اکنون با جهتگیری بازار هوش مصنوعی همراستا شده است.
آیبیام همچنین در این نسخه از سختافزار خود، به مصرف انرژی توجه ویژهای کرده است. به گفته تارکوینیو، شتابدهی هوش مصنوعی در این سیستم جدید تا 7.5 برابر سریعتر از نسخههای قبلی است اما مصرف انرژی آن 5.5 برابر کمتر از سایر پلتفرمهای مشابه در بازار است. این ویژگی میتواند مزیت قابلتوجهی در کاربردهای هوش مصنوعی در مقیاسهای بزرگ باشد.
آیبیام z17 از 48 چیپ شتابدهنده هوش مصنوعی IBM Spyre پشتیبانی میکند که این تعداد در آینده نزدیک به 96 افزایش خواهد یافت. این سیستم طوری طراحی شده که بتواند با پیشرفتهای جدید در مدلهای هوش مصنوعی همگام شود و از آنها پشتیبانی کند.
کامپیوتر بزرگ جدید آیبیام از 8 ژوئن (18 خرداد) در دسترس قرار خواهد گرفت و قرار است راهحلی قدرتمند برای تسریع در پذیرش و استفاده از هوش مصنوعی در صنایع معرفی شود.
استان زنجان انتخابات ایرنا بسیج دانشجویی بسیج هنرمندان تیک تاک جام جم جبهه مقاومت جریان شناسی جنگ جهانی رسانه ای جنگ روایت ها جنگ شناختی جهاد تبیین خبر جعلی خبرگزاری دانشجو خبرگزاری صداوسیما خبرگزاری مهر دانشگاه امام صادق دوره های سواد رسانه رسانه روابط عمومی سراج سلبریتی سندروم های فضای مجازی سواد رسانه سواد رسانه ای شبکه های اجتماعی صفحه اختصاصی طوفان الاقصی غزه فضای مجازی فلسطین فکت چک قدس آنلاین لسانی سواد رسانه محمد لسانی نسل زد نمایشگاه رسانههای ایران همشهری هوش مصنوعی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ژورنالیسم کارگاه سواد رسانه کارگاه سواد رسانه ای کانون پرورش فکری
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
با ایجنت هوش مصنوعی مایکروسافت حالا ایرادات ویندوز را بهراحتی حل کنید
4 بازدید
-
مرگ اسکایپ فرا رسید
4 بازدید
-
جلسه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات برگزار شد
5 بازدید
-
اپل دست به ساخت هوش مصنوعی برنامه نویس زد
7 بازدید
-
شهریور روز های داغی برای گوگل رقم می زند
5 بازدید
-
مهم ترین قسمت سند هوش مصنوعی اجرا شد
6 بازدید