“امباپه” سلبریتی فرانسوی در آتش التهابات فرانسه ندمید!
محمد لسانی : نباید از سلبریتی ها یقه گیری کرد ولی سلبریتی های ما در سال گذشته طرز تهیه کوکتل مولوتوف را در پیج های خود آموزش می دادند.
محمد لسانی کارشناس رسانه درباره حواشی کشته شدن یک نوجوان رنگین پوست در فرانسه و آشوب های خیابانی در فرانسه گفت: معمولاً هر چند سال یکبار یک چرخه خشونت را در فرانسه میبینیم در واژگان خودشان تحت عنوان شورشهای عمومی از آن نام میبرم و این آشوبها به نظر آنها بیشتر در مناطق مهاجر پذیر رخ میدهد.
وی ادامه داد: پلیس در ابتدا بیانیهای داد و اشاره کرد که یک ماشین به سمت نیروهای پلیس میآمده و پلیس آن را مورد هدف قرار داده و آن فرد کشته شده است اما رسانههای اجتماعی با فیلمی که منتشر کردن نشان دادند که پلیس به فردی که در ماشین ایستاده شلیک میکند و فرد جوان کشته میشود.
وی ادامه داد: فرانسه برای مدیریت نوجوانان در آشوب های اجتماعی و مدیریت این بحران ها چند اصل را مد نظر قرار داده است. مدیریت بحران از نوع فرانسوی به این نحو است که به والدین گفته اند باید مواظب فرزندان خود باشند. تشدید نظارت و پایش و قانون ممنوعیت دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به شبکه های اجتماعی است، حذف محتوای خشونت آمیز از شبکه های اجتماعی و تاکید بر مسئولیت سلبریتی ها از جمله اقدامات آنها است.
"سلبریتی باید شرایط را به سمت مطلوب تغییر دهد و این مطالبه نباید فقط برای دیده شود و لایک گرفتن باشد. دلیل دوگانگی رفتار سلبریتی ها اقتصاد توجه است".
وی افزود: حتی امباپه به عنوان یک فوتبالیست از مردم خواسته که در این اغتشاشات حضور پیدا نکنند. نوع مواجهه رسانه ای فرانسه به نحوی بود که حاکمیت و سلبریتی را در کنار هم قرار داده اند، هویت نوجوان به قتل رسیده را پنهان کردند، از مواجهه حقیقی و احساسی جلوگیری کردند و آشوب را به صورت سراسری و ملی در رسانه ها اعلام نکردند و نوعی اقتدار در نظم و امنیت اجتماعی را نشان دادند.
سلبریتی های ما در سال گذشته طرز تهیه کوکتل مولوتوف را در پیج های خود آموزش می دادند
وی در ادامه بیان کرد: سلبریتی و کسی که شهرت دارد، ولی سلبریتی های ما طرز تهیه بمب های دستی و کوکتل مولوتوف را در اتفاقات سال گذشته در پیج خود آموزش می دادند. در صورتی که سلبریتی باید مطالبه کند، بخواهند و نتیجه این مطالبه را اعلام کند و نباید در از وقایع مختلف حمایت و یا مخالفت کند.
این کارشناس رسانه خاطرنشان کرد: سلبریتی باید شرایط را به سمت مطلوب تغییر دهد و این مطالبه نباید فقط برای دیده شود و لایک گرفتن باشد. دلیل دوگانگی رفتار سلبریتی ها اقتصاد توجه است.
نباید از سلبریتی ها یقه گیری کرد
لسانی گفت: سلبریتی در جامعه مدرن کارکردگرا است و نباید یقه گیری از سلبریتی به نحوی انجام شود که منجر به فراری شدن آنها شود. سلبریتی ها زیر میز تراکنش مالی دارد و استوری و پیج می فروشند و به این صورت مردم را سر کار می گذارد ولی در کشورهای دیگر این مسائل تماما عیان است.
امباپه سلبریتی فرانسوی در آتش التهابات فرانسه ندمید
رستگار کارشناس رسانه در برنامه تهران بیست با موصوع مدیریت فضای رسانه در اغتشاشات اخیر در این کشور گفت: در افکار عمومی معروف است که می گویند فرانسه مهد تمدن و دموکراسی است ولی انچه بیشتر شاهد آن هستیم می بینیم که فرانسه کشور هرج و مرج است.
رستگار افزود: در رسانه های خارجی فرانسه به عنوان یک کشور دارای دموکراسی و تمدن معرفی نمی شود ولی در رسانه های ایرانی به جای اینکه از اغتشاشات فرانسه و چهره واقعی این کشور صحبت شود، درباره شرایط خوب این کشور گفت وگو می شود.
این کارشناس رسانه گفت: اتفاقات و بحران هایی که شاید هر ۱۰ سال یکبار در کشورهای دیگر و یا کشور ما رخ داد هر روز در کشور فرانسه رخ می دهد.
این کارشناس رسانه گفت: سپهر سیاست فضایی شبیه باشگاه های ورزشی ندارد، متاسفانه برخی چهره ها کشور خود را شبیهه به یک تیم فوتبال می دانند و بر اساس منافع خود جهت گیری خود را عوض می کنند.
رستگار خاطرنشان کرد: ما رویکرد و رفتار فرانسه را رد می کنیم. به عنوان مثال امباپه جز ۵ چهره برتر فرانسه است ولی در این مسائل رخ داده در این کشور این فوتبالیست در جهت افزایش هیجانات و التهابات جامعه گام برنداشته است.
این کارشناس رسانه خاطرنشان کرد: کلید واژه سواد رسانه ای نباید به یک ابزار تبدیل شود که مردم را به این وسیله مقصر بدانیم که چون سواد رسانه ای ندارند در فضای مجازی برخی مطالب را مورد توجه قرار می دهند.
رستگار گفت: سلبریتی نمی تواند یک روز بر علیه کشورش باشد و روز دیگر از همین کشور و دولت منتفع مالی شود.
استان زنجان ایرنا بسیج دانشجویی تیک تاک جام جم جریان شناسی جنگ جهانی رسانه ای جنگ روایت ها جنگ شناختی جهاد تبیین خبرگزاری دانشجو دانشگاه امام صادق دانشگاه سیستان و بلوچستان رسانه رفسنجان روابط عمومی روزنامه جوان زیست پلاس سراج سلبریتی سندروم های فضای مجازی سواد رسانه سواد رسانه ای سواد فضای مجازی سپر دفاع روانی شبکه های اجتماعی صفحه اختصاصی طلوع حق عاشورا فضای مجازی فکت چک فکت چکینگ قدس آنلاین محمد لسانی مرجعیت رسانه ای مرکز ملی فضای مجازی مرکز پژوهش های مجلس شورای انقلاب اسلامی نسل زد همشهری هوش مصنوعی والدین و حضور فرزندان در شبکه های اجتماعی ژورنالیسم کارگاه سواد رسانه ای کانون پرورش فکری کنش رسانهای
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
اختلال جذب مخاطب در صدا و سیما
16 بازدید
-
چرخه «مدیر»، «رسانه» و «میدان» در دولت سیزدهم
11 بازدید
-
مصاحبه ایسنا درمورد ضعف های رسانه دولت و راهکار برای انعکاس پیشرفت ها
20 بازدید
-
روحانی خوب از نگاه رادیو فردا کیست؟
17 بازدید
-
یادداشت شفاهی محمد لسانی در روزنامه همشهری
16 بازدید
-
نیاز امروز کشور «روزنامهنگاری توسعه» در جهت پیشرفت است
15 بازدید