وضعیت حال و آینده نظام ارتباطی و رسانه ای کشور
در نخستین نشست شورای سیاست گذاری رویداد «الزامات و سازوکارهای تحقق مرجعیت رسانه ای در ایران»، وضعیت حال و آینده نظام ارتباطی و رسانه ای کشور، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، نخستین نشست شورای سیاستگذاری رویداد «الزامات و سازوکارهای تحقق مرجعیت رسانه ای در ایران» با حضور مهدی منتظرقائم، عضو هیئت علمی گروه ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران، امیدعلی مسعودی، سرپرست دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره، افسانه مظفری، مدیر گروه علوم ارتباطات اجتماعی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، محمد آقاسی، مدیر دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها، محسن شاکری نژاد، رئیس مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما، سمیه لبافی، عضو هیئت علمی و رئیس پژوهشکده جامعه و اطلاعات پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و محمد لسانی، کارشناس رسانه و فضای مجازی، برگزار شد. در این نشست همچنین سیدعلی محسنیان، مدیر گروه رسانه و فضای مجازی و کارشناسان این گروه حضور داشتند.
در این جلسه ابعاد مساله مرجعیت رسانه بررسی شد و اعضای محترم این شورا ابعاد محتوایی و شکلی رویداد را مورد بررسی قرار دادند. «وضعیت حال و آینده نظام ارتباطی و رسانه ای کشور»، «مرجعیت رسانههای ایرانی برای مخاطبان ایرانی، منطقهای و جهانی» و «هوش مصنوعی، آینده خبر و حوزه محتوا» از جمله پیشنهاداتی بود که در این نشست درمورد عنوان رویداد مطرح شد.
تاکید بر زمینههای (context) فرهنگی و تمدنی که شامل زبان فارسی، هنرهای نمایشی، موسیقی، تئاتر، کتاب و سایر حوزههای تاریخ و تمدن میشود در مساله مرجعیت و توجه به کارآمدی نظام رسانهای در موضوع مرجعیت رسانههای داخلی، توجه به تجربهنگاری دورههای موفق مدیریتی در این رویداد با برگزاری پنلهایی با حضور دستگاههای اجرایی و مدیران رسانه، برونسپاری به حلقههای میانی علمی و دانشگاهی برای فضا سازی و تحول در میدان رسانه و لزوم برگزاری پیش رویدادهایی با تاکید بر نقاط ثقل چرخه صنعت رسانه، از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مورد تاکید قرار گرفت.
در این نشست محسنیان، دبیر علمی رویداد، کاهش مرجعیت رسانه را مساله اول سپهر رسانهای کشور دانست و با اشاره به پیشنهاد مجلس برای ارتقای مرجعیت رسانههای داخلی در برنامه هفتم، توجه به این موضوع را از دغدغههای مجلس برشمرد.
لزوم تمرکز بر چیستی و ویژگیها، علل بروز، زمینههای شکلگیری، اهمیت و گستردگی، پیامدها و ادبیات مطالعاتی و پژوهشی مساله کاهش مرجعیت رسانه در رویداد اول، برگزاری پنلهای خبرگان پیرامون موضوع، همکاری با پژوهشگاهها به منظور گرداوری پژوهشهای انجام شده و امکان دریافت مقالات علمی- پژوهشی از جمله موضوعاتی و استمرار در برگزاری رویدادهای دیگر در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.
شایان ذکر است، رویداد مرجعیت رسانه با موضوع چالشهای تحقق مرجعیت رسانههای داخلی در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار خواهد شد.
گفتنی است فراخوان این رویداد از مرداد ۱۴۰۲ آغاز انجام گرفته و ارسال یادداشتهای سیاستی همچنان ادامه دارد.
طراحی چارچوب مفهومی مرجعیت رسانه با تمرکز بر اقتضائات بومی سیاستگذاری رسانه در ایران، آسیب شناسی وضعیت سنجش و پایش ارتباطات و رسانهها در ایران، شاخصهای سنجش اعتماد و مرجعیت رسانهای، ارزیابی معماری نهادی و عملکرد دستگاههای ارتباطی-رسانهای از منظر مولفههای اعتماد و مرجعیت، الزامات تولید و مصرف محتوای بومی بر بستر شبکه ملی اطلاعات، از جمله محورهای رویداد است.
استان زنجان ایرنا بسیج دانشجویی تیک تاک جام جم جریان شناسی جنگ جهانی رسانه ای جنگ روایت ها جنگ شناختی جهاد تبیین خبرگزاری دانشجو دانشگاه امام صادق دانشگاه سیستان و بلوچستان رسانه رفسنجان روابط عمومی روزنامه جوان زیست پلاس سراج سلبریتی سندروم های فضای مجازی سواد رسانه سواد رسانه ای سواد فضای مجازی سپر دفاع روانی شبکه های اجتماعی صفحه اختصاصی طلوع حق عاشورا فضای مجازی فکت چک فکت چکینگ قدس آنلاین محمد لسانی مرجعیت رسانه ای مرکز ملی فضای مجازی مرکز پژوهش های مجلس شورای انقلاب اسلامی نسل زد همشهری هوش مصنوعی والدین و حضور فرزندان در شبکه های اجتماعی ژورنالیسم کارگاه سواد رسانه ای کانون پرورش فکری کنش رسانهای
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
دوره فشرده برای اعضای هیئت علمی دانشگاه بیرجند
19 بازدید
-
صفحه اختصاصی اخبار محمد لسانی در جام جم آنلاین
17 بازدید
-
ارائه برای رایزنان فرهنگی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
16 بازدید
-
حضور در جمع فعالان عرصه رسانه و تبیین به دعوت دفتر تبلیغات
16 بازدید
-
ارائه در نشست فعالان گرافیک جبهه انقلاب
8 بازدید
-
آموزش جنگ شناختی برای مدیران روابط عمومی سازمان صنایع هوایی
33 بازدید