اعتیاد نوجوانان بریتانیایی به رسانههای اجتماعی
یافتههای مرکز مطالعاتی «Millennium Cohort» که با نام «فرزند قرن جدید» (Child of the Newحاکی از آن است که تقریباً نیمی از نوجوانان بریتانیایی احساس میکنند، معتاد رسانههای اجتماعی هستند
به نقل از گاردین ، یافتههای مرکز مطالعاتی «Millennium Cohort» که با نام «فرزند قرن جدید» (Child of the New Century) نیز شناخته میشود، حاکی از آن است که تقریباً نیمی از نوجوانان بریتانیایی احساس میکنند، معتاد رسانههای اجتماعی هستند. به غیر از این مطالعه، شواهد دیگری نیز وجود دارد که نشان میدهد، بسیاری از مردم این کشور کنترل خود در استفاده از رسانههای تعاملی دیجیتال را از دست دادهاند.
علاوه بر برتانیا، دهها ایالت آمریکا نیز اخیراً از اینستاگرام و شرکت مادر آن، متا، شکایت کرده و آنها را به مشارکت در افزایش بحران سلامت روان جوانان متهم میکنند. همچنین اتحادیه اروپا اصلاحات عمدهای را به منظور کنترل بیشتر اپلیکیشنهای موبایلی آغاز کرده است.
بر اساس دادههای مذکور، زندگی حدود ۱۹ هزار نفر از متولدین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ در انگلستان، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی مورد بررسی قرار گرفته است. هنگامی که پاسخ دهندگان در گروه سنی ۱۶ تا ۱۸ سال قرار داشتند، برای نخستین بار سؤالاتی درباره رسانه های اجتماعی از آنها پرسیده شد و از ۷ هزار نفری که به پرسش پاسخ دادند، ۴۸ درصد معتقد بودند که معتاد رسانههای اجتماعی هستند. این آمار در میان دختران (۵۷ درصد) بیش از پسران (۳۷ درصد) بود.
دانشمندان با توجه دادههای مذکور، معتقدند که پاسخهای ارائه شده، لزوماً به این معنا نیست که این افراد واقعاً از اعتیاد شدید رنج می برند؛ اما عدم کنترل آنها بر استفاده از رسانههای اجتماعی نشان دهنده مشکلی عمیق است.
جورجیا ترنر، مدیر بخش تحلیل در پژوهش مذکور، در این خصوص گفت: «ما نمیگوییم افرادی که احساس اعتیاد میکنند، معتاد هستند. اعتیاد به رسانههای اجتماعی [لزوما] همان اعتیاد به مواد مخدر نیست؛ اما این که احساس کنید اختیاری بر رفتار خود ندارید، نشانه خوبی نیست. بسیار شگفت انگیز است که بسیاری از مردم چنین احساسی دارند و این نمیتواند چیز خوبی باشد.»
این چالش صرفاً منحصر به بریتانیا نیست و متخصصان نگرانیهای فزایندهای در خصوص ظرفیت فناوریهای دیجیتال در ایجاد رفتارهای غیرارادی دارند؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در طبقهبندی بینالمللی بیماریها «اختلال بازی» را نیز قرار داده است. جراح عمومی ایالات متحده در اوایل سال جاری، توصیهای بهداشتی درباره خطراتی که رسانههای اجتماعی میتوانند برای سلامت روان و رفاه جوانان ایجاد کنند، صادر کرد که در نوع خود کمنظیر بود.
با این حال، مستندات موجود درباره نگرانیهای بهداشتی، متفاوت و طبقهبندی بالینی رفتارهای مرتبط با فناوری دیجیتال همچنان در میان کارشناسان بحثبرانگیز است. ترنر میگوید: «مفروض تحقیقات رسانههای اجتماعی پیروی اعتیاد به رسانههای اجتماعی از چارچوبی مشابه اعتیاد به مواد مخدر است.»
امی اوربن و تیم تحقیقاتی وی در دانشگاه کمبریج اخیراً و با استفاده از دادههای «Millennium Cohort» به پژوهشی در این زمینه پرداختهاند. آنها این بینش را سادهانگارانه تلقی میکنند و درصدد فهم نحوه دستهبندی رفتار نوجوانان و دلیل وابستگی آنها به این رسانهها هستند.
استان زنجان انتخابات ایرنا بسیج دانشجویی بسیج هنرمندان تیک تاک جام جم جبهه مقاومت جریان شناسی جنگ جهانی رسانه ای جنگ روایت ها جنگ شناختی جهاد تبیین خبر جعلی خبرگزاری دانشجو خبرگزاری صداوسیما خبرگزاری مهر دانشگاه امام صادق رسانه روابط عمومی سراج سلبریتی سندروم های فضای مجازی سواد رسانه سواد رسانه ای شارلی ابدو شبکه های اجتماعی صفحه اختصاصی طوفان الاقصی غزه فضای مجازی فلسطین فکت چک قدس آنلاین محمد لسانی نسل زد نمایشگاه رسانههای ایران همشهری هوش مصنوعی والدین و حضور فرزندان در شبکه های اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ژورنالیسم کارگاه سواد رسانه کارگاه سواد رسانه ای کانون پرورش فکری
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
اپل و متا از پیمان هوش مصنوعی امتناع کردند
13 بازدید
-
حذف رسانه های روسیه در تیک تاک
13 بازدید
-
متا از قوانین هوش مصنوعی اروپا سر باز زد
15 بازدید
-
هوش مصنوعی در بازار جهانی رکورد می زند
11 بازدید
-
سم آلتمن:منتظر ابرهوش مصنوعی باشید
15 بازدید
-
حکمرانی هوش مصنوعی موضوع همکاری سازمان ملل با سازمان توسعه اقتصاد
12 بازدید