دستورالعمل «الزامات ارتقای سواد رسانهای در حوزه محتوا و خدمات فرهنگی فضای مجازی»
دستورالعمل «الزامات ارتقای سواد رسانهای در حوزه محتوا و خدمات فرهنگی فضای مجازی» با هدف ارتقای آگاهی، دانش و مهارت کاربران برای استفاده بهینه از فضای مجازی و ضرورت افزایش محتوای مرتبط با فرهنگسازی و سواد مجازی از سوی شورای عالی فضای مجازی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد. در پی این ابلاغیه، روزنامه ایران نظر کارشناسان سواد رسانهای از جمله محمد لسانی را درباره این اقدام جویا شده است.
محمد لسانی دیگر کارشناس سواد رسانهای نیز معتقد است ارائه دستورالعمل و ابلاغیه گام اول ورود بخش بالادستی به سیاستگذاری هاست و باید از ورود سیاستگذاران به حیطههای آموزشی، تربیتی و استخراج محورها و توسعه این بخشها استقبال کرد.لسانی گفت: البته چنین ابلاغیههایی بهصورت مستقیم نمیتواند در ارتقای سواد رسانهای کاربران مؤثر باشد اما میتواند بهصورت میانجی با ترغیب کنشگران از یک طرف و نظام اطلاعرسانی از طرف دیگر مردم را به سمت کنشگران و محتوا سوق دهد. وی با اشاره به اینکه ارتقای سواد رسانهای دستوری نیست، افزود: سواد رسانهای باید جوششی و از لایههای اجتماعی باشد، با این حال حمایتهای دولتی و حاکمیتی، سرمایه گذاریها و برندسازیها چه از سوی نهادها و چه از سوی اشخاص، محصولات و… میتواند در تسهیل دسترسی مردم به دانش رسانهای مؤثر واقع شود.این کارشناس سواد رسانهای در فضای مجازی معتقد است برای نتیجه بخش بودن چنین ابلاغیهای، مهمترین مسأله ساختار غیررسمی و ایجاد برندهای پوششی تخصصی است تا حمایتهای حاکمیتی را جذب کنند اما نباید در گیر و دار جابه جایی صندلیها، پستهای دولتیها و نهادهای تخصصی تغییری در اجرای این سند ایجاد شود و تنزل پیدا کند. وی به نقش بخش خصوصی در این میان اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود میتواند در این حوزه به خوبی ورود کند، چرا که این کار میتواند ضمن کمک به برندینگ، باعث افزایش سود و مشارکت در برند آنها نیز بشود.
این کارشناس معتقد است نبود سواد رسانهای تبعات بدی برای کاربران در حوزههای اقتصادی، سلامت و انسجام خانوادگی دارد و مصرف بستههای ترافیک اینترنت در بخش اقتصادی مصداق دارد. در بحث سلامت، سلامت روح و روان کاربر را به خطر میاندازد. به عبارتی فضای مجازی و دیجیتالی به انزوای اجتماعی فرد میانجامد برای همین اگر ما با تکنیکهای سواد رسانهای ارتباطات را حفظ کنیم، عملاً در این فضا انسجام خانوادگی و آرامش روانی افراد افزایش پیدا میکند. وی اعتقاد دارد بیشتر کشورها بخصوص کانادا سیستم بسیار قوی در حوزه تربیتی، آموزش و پرورش از یکسو و از سوی دیگر ساختار رسانهای دارند و عملاً وزارت ارتباطات این کشور، از سایتهای مرجع سواد رسانهای کشورشان حمایت میکند و یک نظام چند لایهای آموزشی ترویجی و رسانهای دارد که باید از آنها در این راستا الگوبرداری کرد.
استان زنجان انتخابات ایرنا بسیج دانشجویی بسیج هنرمندان تیک تاک جام جم جبهه مقاومت جریان شناسی جنگ جهانی رسانه ای جنگ روایت ها جنگ شناختی جهاد تبیین خبر جعلی خبرگزاری دانشجو خبرگزاری صداوسیما خبرگزاری مهر دانشگاه امام صادق رسانه روابط عمومی سراج سلبریتی سندروم های فضای مجازی سواد رسانه سواد رسانه ای شارلی ابدو شبکه های اجتماعی صفحه اختصاصی طوفان الاقصی غزه فضای مجازی فلسطین فکت چک قدس آنلاین محمد لسانی نسل زد نمایشگاه رسانههای ایران همشهری هوش مصنوعی والدین و حضور فرزندان در شبکه های اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ژورنالیسم کارگاه سواد رسانه کارگاه سواد رسانه ای کانون پرورش فکری
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
نظام فضای مجازی : راهبردنگاری و قانونمداری | یادداشت محمد لسانی در فارس نیوز
14 بازدید
-
اقتصاد توجه مبنای فهم رفتار زیگزاگی و حاشیه سازی سلبریتی ها
10 بازدید
-
مصاحبه روزنامه کیهان با محمد لسانی در مورد بایسته های فضای مجازی
14 بازدید
-
یادداشت محمد لسانی در روزنامه ایران | تلویزیون تعاملی؛ تعلل ها و خسارت ها
15 بازدید
-
محمد لسانی در سرمقاله روزنامه همشهری نوشت: نیاز به نظام برای فضای مجازی
14 بازدید
-
کشورها و حکمرانی در فضای مجازی | مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان
11 بازدید